Vi støtter

En overvejelse værd

I form af et årligt bidrag støtter vi 3 velgørende organisationer som gratis deler viden, hjælper mennesker i ikke udviklede områder og mennesker med handikap. Vi håber, at flere vi indse, at det også med et minimalt bidrag i form af penge eller viden er muligt at gøre en nævneværdig forskel. Sammen kan vi opnå mere.

 

Khan Academy er en ikke profit orienteret organisation som tilbyder alle interesserede pædagogisk tilpassede lektioner og foredrag. Lige fra matematik i folkeskolen til astrofysik på universitetsniveau.

I modsætning til mange andre sider på nettet, er der her ingen reklamer, ingen skjulte abonnementer, eller skjulte politiske eller religiøse undertoner. Dem som gerne vil lære noget nyt, eller genopfriske noget gammelt, kan gøre dette hjemme eller på mobilen, når vedkommende har lyst. Nemt og helt gratis.

 

Ingeniører uden grænser er en organisation, hvor studerende og færdige ingeniører i underudviklede områder med simple tiltag prøver at gøre livet lettere for de indfødte. Her kommer afprøvning af viden og ideer konkrete mennesker til gode og forbliver ikke rent teoretiske overvejelser som ved semesteropgaver eller et speciale.

 

Handicap International prøver med frivillige bidrag i fattige områder af verdenen at hjælpe mennesker med handikap. Så vidt muligt produceres proteser lokalt og af lokale materialer. Et lille bidrag fra den rige verden kan bogstaveligt vende et syrisk barns liv på hovedet når det i borgerkrigen har mistet et ben og er havnet blandt flygtninge. Protesen eller en kørestol og nogle levnedsmidler kan for dette barn betyde ny mobilitet og omgang med kammerater.

 

Værd at vide

Slovensk ordbog

Hidtil findes der i papirform kun en parlør, som kan købes her

Online ordbogen er ikke fejlfri. Til gengæld viser den eksempler på brug af udtrykket.

 

Om slovenske vine

Slovenien producerer også udmærkede vine. Det er dog lidt synd at vi dansker næsten ikke kender til vinlandet Slovenien. Læs mere…

 

Køb af slovenske vine

Link

 

Slovenske specialiteter

Hver region sit køkken. Slovenien er et lille land, men gaber over store regionale forskelle i både landskab og madkultur. Læs mere…

 

Slovensk-Dansk Venskabsforening

I Ljubljana finder du en forening som indeholder elementer af en venskabsforening og af en social klub. Link

 

Nyttige links