Bog om Slovenien

Bog om Slovenien

Frede Mortensen har qua sit mangeårig virke som højskolelærer og interesse for bl.a. Slovenien over tiden samlet og systematiseret en masse viden Slovenien, som indtil for nylig ikke var tilgængeligt på dansk. I et samarbejde mellem Frede Mortensen, Den Slovenske Ambassade og Peter Altus blev det til en fin illustreret bog.

 

Forfatteren har en meget nøgtern, præcis og veldokumenteret arbejdsmetode. Derfor vil man forgæves søge efter spekulative udtalelser i bogen. Det er en stor styrke.

 

Værket er den hidtil mest omfangsrige og systematiske bog om Slovenien på dansk. Vil man få sig et ordentligt indtryk af Slovenien, dets historie, samfund og kultur, er det absolut en god bog at kaste sig over.

 

Lekturen kan være gavnlig for turister, virksomheder der vil eksportere til Slovenien og elever i 9-10 klasse og på ungdomsuddannelserne.

 

Skoler er velkomne til at rette henvendelse til Peter Altus med henblik på til undervisningen. at få vederlagsfrit udleveret enkelte afsnit i elektronisk form.

 

God læsning!

 

Bogen kan købes på Saxo.com og ved at maile til Frede Mortensen, som efter sigende lige nu kører med et godt tilbud.

 

Her kan du læse nogle kapitler, før du beslutter dig for at købe bogen. Bogen indeholder en del farvebilleder, som ikke er medtaget i online udgaven. Husk, en smagsprøbe er ikke det samme som produktet.

Værd at vide

Slovensk ordbog

Hidtil findes der i papirform kun en parlør, som kan købes her.

Online ordbogen er ikke fejlfri. Til gengæld viser den eksempler på brug af udtrykket.

 

Om slovenske vine

Slovenien producerer også udmærkede vine. Det er dog lidt synd at vi dansker næsten ikke kender til vinlandet Slovenien. Læs mere…

 

Køb af slovenske vine

Link

 

Slovenske specialiteter

Hver region sit køkken. Slovenien er et lille land, men gaber over store regionale forskelle i både landskab og madkultur. Læs mere…

 

Slovensk-Dansk Venskabsforening

I Ljubljana finder du en forening som indeholder elementer af en venskabsforening og af en social klub. Link

 

Nyttige links